4 Kasım 2010 Perşembe

İzmir Dinlence Alanları Ve Yürüyüş Parkurları

İzmir Dinlence Alanları Ve Yürüyüş Parkurları


İzmir Dinlence Alanları Ve Yürüyüş Parkurları:
İzmirin Yürüyüş Parkurları keşfetmeye nedersiniz?


İzmir Dinlence Alanları Ve Yürüyüş Parkurları - Dinlence Alanları

Konak

Fuar Kültürpark
Kültürpark'ta, büyük kısmı yurtdışından getirilmiş 200'den fazla değerli ağaç ve çeşitli bitki türü bulunmakta olup, her ağacın ve bitki örtüsünün künyesi çıkarılmıştır. Toplam 421.000 m2'lik alanda 156.000 m2'lik yeşil alana sahiptir. Kültürpark içinde koşu yolu, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, tenis kortu, nikâh salonu ile 13.500 m2'lik alanda kurulu bir Lunaparkı da bulunmaktadır. Spor yapanlar için 1850 metrelik tartan pist koşu parkuru mevcuttur. Yıl içinde “Uluslararası İzmir Fuar Alanı”nda ihtisas fuarları düzenlenmektedir. Kültüpark’ta bulunan sosyal aktivite mekanlarından bazıları:Atatürk Açıkhava Tiyatrosu, İsmet İnönü Sanat Merkezi, İzmir Sanat, Fuar Evlendirme Dairesi, Celal Atik Spor Salonu, Lunapark, Hayvanat Bahçesi, Paraşüt Kulesi, Gençlik Tiyatrosu, Resim-Heykel Müzesi, Tarih ve Sanat Müzesi bulunmaktadır.

Balçova

Teleferik
Balçova'ya her 10 dakikada arayla sefer yapan belediye otobüsleri ile kolay ulaşabiliyor. Balçova son duraktan piknik alanına, teleferik ile çıkılıyor. Teleferik ile ulaşılan tepede, kafeteryalar restoran ve büfeler bulunuyor. Tadilat nedeniyle hizmete kapalıdır.
Bornova
Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı
Bornova’daki 245 dönüm arazilik Aşık Veysel Rekreasyon alanı ve içinde yer alan olimpik buz pateni, amfi tiyatro gibi yapıların da yer aldığı dev kompleksin yapım çalışmaları hızla ilerliyor. Bornova ve İzmir çok önemli yeni spor ve kültür-sanat mekanları ile yeni bir dinlenme alanına kavuşmuş olacak.
Homeros Vadisi
Yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki vadi boyunca göletler ve su bentleri, ağaçlarla çevrili piknik alanlar, alanda doğayla uyumlu ahşap oturma yer alıyor. Homeros Vadisi, yağışlı havalarda dere yatağındaki suyun akışının doğal taş bentlerle düzenlendiği piknik alanıdır.
Buca

Buca Gölet
Buca Gölet, 167 Bin m2 alan üzerinde, balık restoran, et - fast foot, amfi tiyatro, piknik alanı, gölet bar, hobi bahçeleri, kafeteryalar, seyir terasları, çocuk oyun setleri, market, hayvan padoku, otopark, piknik alanı, hobi bahçesi ve seyir terasları bulanan dinlenme rekreasyon alanıdır.
Buca Hasanağa Bahçesi
55 bin metrekarelik yeşil dokusu güçlü alanda, bahçede piknik alanı, çocuk oyun alanı, basket sahası, squash alanı, tribünlü güreş alanı, kondisyon sahası, koşu yolu, araçlı otopark yeri ve bulunmaktadır.
Mevlana Mahallesi Rekreasyon Alanı
Mevlana heykeli Buca'nın en yüksek yeri olan Tıngırtepe'de, 20 dönümlük arazide, kaidesiyle birlikte 25 mt yüksekliğinde yer almaktadır. Yamaçlarda semazenler yerleştirilen rekreasyon alanı içinde; kafeterya, yürüyüş yolları ve oturma grupları yer almaktadır.
Buca Yedigöller
100 bin m2’lik yedi göllerde, kafetaryalar, restoranlar, gösteri merkezi, dinlenme ve oturma grupları, yürüme yolları, çiçekler ve palmiye ağaçlarıyla çevrelenmiş yeşil alanlar bulunuyor.

İnciraltı Rekreasyon Alanı
İnciraltı Dalyanı'nı çevresiyle birlikte düzenlenen, yaklaşık 2 milyon metrekarelik İnciraltı Kent Ormanı, İzmirlilerin günün her saati kullandıkları, deniz ve yeşilin birleştiği bir ortamda spor, yürüyüş, gezinti ve piknik yapabildiği bir alanıdır.
İnciraltı Kent Ormanı'nda doğal taş, kaya ve tahtalarla oluşturulmuş dinlenme alanları, köprüler, yürüyüş ve bisiklet yolları bulunuyor. Kuşların barındığı ve yumurtladığı orman içindeki sulak alan, tel örgüyle koruma altına alınarak, Yenikale'den başlayan bisiklet ve yürüyüş yolu, sahilden İnciraltı Kent Ormanı'na bağlanarak, kıyı şeridi taş dizgi ile döşenmiş balıkçı barınağı korunmuştur.

Çiğli – Karşıyaka
İzmir Doğal Yaşam Parkı Sasalı
Çiğli Sasalı’da 425 bin metrekarelik alana kurulan İzmir Doğal Yaşam parkında, hayvanat bahçesi , farklı türlerde çok sayıda hayvan yurtdışından getirildi. Ağaç dikilerek yeşil dokusu güçlendi, barınaklar yapıldı, cevre düzenlemesi de tamamlandı.Doğal Yaşam Parkı’nda ziyaretçilerin, hayvanları kendi doğal ortamlarında rahatça izleyebilmeleri için gezinti bantları, gözetleme kuleleri yapıldı.Parkın giriş kısmında, içinde çok sayıda su kuşunun yaşayacağı 8.450 metrekare büyüklüğünde gölet de oluşturuldu.
Çocukların ata binebileceği manej, ahırlar ve kümes bölümlerinin bulunduğu oyun alanları buluyor. Ziyaretçilerle hayvanların aralarında kafes, tel gibi yapay görsel ayıraçlar da bulunmuyor . Bu ayıraçların yerine, doğaya uygun bir şekilde su ve hendek gibi doğal engelleyiciler kullanılıyor. Doğal Yaşam Parkı kapsamında ayrıca, hayvan mutfağı, yem ambarı, atölye, yemekhane, karantina, eğitim-konferans ve sergi salonu ile giriş binası, 500 araçlık otopark bulunuyor.
Kuş Cenneti
Çiğli Sasalı’da 425 bin metrekare alanda kurulu İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda ziyaretçiler, hayvanları kendi doğal ortamlarında rahatça izleyebilecekleri gezinti bantları, gözetleme kuleleri, gölet , çocukların ata binebileceği manej, ahırlar ve kümes bölümlerinin bulunduğu oyun alanlarıyla çocuk hayvanat bahçesi, kuş ve sürüngenlerin bulunduğu tropik merkezin yanı sıra kafeteryalar bulunuyor.
Bostanlı Rekreasyon Alanı
Toplam 160 bin m2’lik alanı kapsayan kıyı bandı düzenleme kapsamında; yaklaşık 2 kilometrelik sahilde piknik alanları, amfi tiyatro, çocuk oyun alanları, basketbol, tenis ve paten sahaları, koşu ve bisiklet yolu ve meydanlar bulunuyor.

Yürüyüş Parkurları
Kordonboyu

Konak ile Alsancak limanı arasında yer alan günün her saatinde yararlanılabilinen yeşil alanları, dinlenme ve oturma alanları, tartan pistili yürüyüş alanları ve bisiklet parkuru ve kara tarafında kafeteryaları bulunmaktadır
Mustafa Kemal Sahil Bulvarı
Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Üçkuyular Feribot İskelesi ve Konak arasında yaklaşık 6,5 kmlik, kara tarafında ve sahil bandında yürüyüş ve bisiklete binme olanağının yanı sıra kara tarafındaki kafeteryalarıyla gezinti ve yürüyüş alanıdır.

Karşıyaka ve Bayraklı Sahili Yürüyüş Parkurları
Altınyol sahil şeridindeki, 150 bin m2 yeni yeşil alanda, Meles düzenlemesi ve Bayraklı İskelesi ile boyunca basketbol, tenis, paten sahaları, kay-kay pistleri, koşu yolu, yürüyüş parkuru, bisiklet yolu, birkaç farklı noktada kondisyon aletleri, ahşap çocuk oyun alanları, piknik alanları bulunuyor.

Tam35 Grafikeri ve Müzikliste Yazarı

Perşembe, Kasım 04, 2010

Bakış:
Merhaba! Bloguma Hoş Geldiniz:
Hobi Amaçlı Kişisel Bir Paylaşım Blog Sitesidir
Sitemiz Kâr Amacı Gütmeyen, Reklamsız Paylaşım Mekanı'dır.

Hiç yorum yok

Google Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

Hobi Amaçlı Kişisel Bir Paylaşım Blog Sitesidir | Reklamsız Tek İzmir Sitesi
Tam35 © 2009 - 2024