26 Mart 2015 Perşembe

Fuar İzmir Açıldı

Fuar İzmir Gaziemir
Türkiye'nin en büyük fuarı Fuar İzmir - Gaziemir 25 Mart 2015 çarşamba günü kapılarını açtı...

İzmir’de tarihi gün
Türkiye belediyecilik tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Fuar İzmir, adına yakışan bir törenle hizmete açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Fuar İzmir’in, A’dan Z’ye her şeyiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını hatırlatarak, “337 bin metrekarelik arazisini parsel parsel satın aldık. İzmir fuarcılığında çıtayı çok ama çok yukarılara taşıdık. Bu başarı tüm İzmirlilerindir” dedi.

Törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Bizi ekonomik açıdan eleştirenler, gelsinler Fuar İzmir’i gezsinler. Gelsinler İzmir’e baksınlar. Birileri yönettiği kenti parsel parsel tezgahlıyor, birileri de yaşadığı kenti parsel parsel görkemleştiriyor, aradaki fark budur” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar merkezi “FUAR İZMİR”, Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’yla birlikte kapılarını tüm dünyaya açtı.

Rakamlarla “Fuar İzmir”
Açık sergi alanı: 31.650 metrekare, Fuar Meydanı: 20.500 metrekare, Fuar Platosu: 12.000 metrekare, 2. Etap için ayrılmış arazi: 46.000 metrekare, 2. Etap için ayrılmış sergi holü alanı: 33.000 metrekare, Rezerv alan (kongre-otel/ açık otopark) :40.000 metrekare, Kompleks alanının peyzaj çalışmaları için 1545 adet ağaç, 9478 adet bitki dikildi. 4700 metrekare hazır çim serimi yapıldı.
Kentin gelişen fuarcılık potansiyeline cevap verebilmek ve sektörün önünde yeni kapılar açmak amacıyla harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fuar İzmir için 400 milyon TL’lik yapım maliyetini tek başına üstlendi. Kavşak ve monoray projeleriyle birlikte özkaynaklarla yapılan yatırım tutarının yaklaşık 600 milyon TL olacağı bildirildi. Tesisin kurulduğu 337 bin metrekare alandaki kamulaştırmalar için de 40 milyon TL harcandı. Türkiye’nin en büyük fuar kompleksi olarak inşa edilen Fuar İzmir’le birlikte kente yeni ve büyük çaplı fuarlar kazandırılması, mevcut fuarların ise büyütülerek uluslararası alana taşınması hedefleniyor.

Dünyanın üç büyüğünden biri
İzmir’le özdeşleşen ve bir dünya markası haline gelen, dünyanın önde gelen üç büyük mermer fuarı arasındaki MARBLE, bu yıl kapılarını Türkiye’nin en nitelikli ve en büyük fuarıyla birlikte açtı. İzmir, MARBLE ile birlikte 21. kez mermer ve doğaltaş sektöründe dünya çapında bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

Fuar İzmir’de “Çifte açılış, çifte coşku”
Türkiye’nin en nitelikli ve büyük fuar kompleksindeki açılış coşkusu, sabahki resmi törenin ardından akşam da Emre Aydın konseri ve ışık gösterileriyle devam etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da İzmirlilerle birlikte izlediği akşam programı, fuar alanındaki seyir kulesine “video mapping” yöntemiyle yansıtılan özel animasyon filmi ve havai fişek gösterisiyle başladı. Gösterileri büyük heyecanla izleyen İzmirlerin coşkusu, sanatçı Emre Aydın’ın sahne almasıyla daha da arttı. Sevilen şarkılarını seslendiren Aydın’a İzmirliler hep bir ağızdan eşlik etti.

Nasıl Gidilir “Fuar İzmir - Gaziemire Ulaşım”
ESHOT, Fuar İzmir’e 4 koldan ulaştıracak
ESHOT Genel Müdürlüğü, açılışın yapılacağı 25 Mart’tan itibaren vatandaşların Fuar İzmir’e toplu taşıma araçlarıyla ulaşabilmesi için 3 adet yeni hat açtı; 1 adet de hat düzenlemesi yaptı. Buna göre 610 numaralı Fuar İzmir- Gaziemir Semt Garajı, 630 numaralı Fuar İzmir-Halkapınar ve 650 numaralı Fuar İzmir-F.Altay hatları hizmete giriyor. 92 numaralı Aydın Mahallesi-Üçyol Metro hattı ise Fuar İzmir-Üçyol Metro olarak yeniden düzenlenecek.

Kaynak: www.izmir.bel.tr

Tam35 Grafikeri ve Müzikliste Yazarı

Perşembe, Mart 26, 2015

Bakış:
Merhaba! Bloguma Hoş Geldiniz:
Hobi Amaçlı Kişisel Bir Paylaşım Blog Sitesidir
Sitemiz Kâr Amacı Gütmeyen, Reklamsız Paylaşım Mekanı'dır.
Hobi Amaçlı Kişisel Bir Paylaşım Blog Sitesidir | Reklamsız Tek İzmir Sitesi
Tam35 © 2009 - 2024